2015. október 12., hétfő
Rizses csirke gombával
Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók: 6 adag
60 dkg csirkehús (comb, mellfilé)
80 dkg gomba
5 dkg kolozsvári szalonna
1 fej vöröshagyma
3 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
3 szál újhagyma
3 db paprika
3 db kápia paprika
1 bögre rizs
1 csokor petrezselyem zöld
frissen őrölt bors
só
Az elkészítéshez kuktát használok, mert a végén lefedve a gőzben sokkal egyszerűbben elkészül a rizs.
A húst és a gombát 1x1 cm kockára vágom.
A kolozsvári szalonnát apró csíkokra vágom és a zsíron megpirítom, majd megdinsztelem rajta az apróra vágott vöröshagymát és a felszeletelt újhagymát.
Ráteszem a húst és fehéredésig pirítom, majd a feldarabolt gombát is hozzáadom, sózom, borsozom.
Néha megkeverem, és a gomba által eresztett levet elfőzöm.
Ekkor hozzáadom a rizst és a kockára vágott paprikákat, felöntöm 2 bögre forró vízzel, sózom és lezárom a kukta fedelét.
Az első fütyülésnél lezárom a gázt alatta.
Megvárom amíg a gőzt elengedi a kukta, ekkor nyitható a fedele, a rizs megpuhult.
Megszórom apróra vágott petrezselyemmel, elkeverem, savanyúsággal tálalom.
Címkék:
Csirke,
EGYTÁLÉTELEK,
gomba,
Rizses,
SZÁRNYAS HÚS ÉTELEK
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése