2015. május 7., csütörtök

Milánói spagetti


Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók: 4 adag

4 ek étolaj
1 db vöröshagyma
4 szál újhagyma
4 gerezd fokhagyma
25 dkg füstölt sonka, vagy gépsonka
50 dkg gomba
1 kg paradicsom
1 tk bazsalikom (friss, vagy szárított)
1 tk rozmaring (friss, vagy szárított)
1 tk kakukkfű (friss, vagy szárított)
őrölt bors
cukor
sajt

A vöröshagymát finomra aprítom. A gombát megmosom, apróra vágom. A fokhagymát összezúzom.
Az olajon megdinsztelem a vöröshagymát, majd rádobom a fokhagymát is.
A sonkát felkockázom, és a hagymához adom, borsozom, és 10 percig fedő alatt párolom.
Hozzáadom a gombát, a felaprított fűszereket és újabb 10 percig párolom.
A paradicsomot apró kockára vágom, hozzákeverem az előbbiekhez, ha kell ízlés szerint cukrozom, és fedő alatt addig főzöm, amíg a paradicsom szét fő. Néha megkeverem, ha nagyon besűrűsödne vízzel hígítom.
Makarónit, vagy spagettit főzök ki hozzá ráhalmozom a szószt és sajtot reszelek rá.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése