2015. május 12., kedd

Tarhonyás muflonragu rókagombával


Elkészítési idő: 120 perc
Hozzávalók: 6 adag

1 kg muflonlapocka
50 dkg rókagomba
4 szál sárgarépa
1 db zellergumó
2 kávéskanál borsikafű (friss, vagy szárított)
1 kávéskanál rozmaring (friss, vagy szárított)
3 db babérlevél
5 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
50 dkg tarhonya
1 dl száraz vörösbor


A húst csíkokra (tokányra) vágom. A felaprított szalonna kisütött zsírján megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
Hozzáadom a húst és fehéredésig pirítom, majd felöntöm a borral, fűszerezem, sózom és addig főzöm, amíg a hús félig megpuhul. Az elfőtt levet kevés vízzel pótolom.
Ezután hozzáadom a nagyobb darabokra vágott zellert, sárgarépát és rókagombát.
Hozzáadom a tarhonyát, felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, ízlés szerint sózom és fedő alatt addig főzöm, amíg minden megpuhul benne.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése