2015. május 16., szombat

Egyszerű túrótorta áfonyával


Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 8 adag


50 dkg  túró
10 dkg áfonya (aszalt, vagy friss)
10 dkg porcukor
1 pohár tejföl
2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
1 db citrom reszelt héja

180 fokra előmelegítem a sütőt.
A túrót villával összetöröm, majd az áfonya kivételével az összes hozzávalót összekeverem.
A masszát egy kivajazott, lisztezett kapcsos tortaformába öntöm és az áfonyát egyenletesen rászórom a tetejére, majd a formát egy kicsit hozzá ütögetem az asztalhoz , hogy az áfonya szemek kissé belesüppedjenek a masszába.
Előmelegített sütőben 40 perc alatt (tűpróba!) készre sütöm. Porcukorral meghintve kínálom.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése