2015. május 27., szerda

Milánói makaróni füstölt hallal


Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 4 adag

50 dkg makaróni
50 dkg laskagomba
2 doboz (~25 dkg) füstölt hal konzerv (sprotni)
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dl száraz vörösbor
8 db paradicsom
1 tk oregánó
1 tk bazsalikom
őrölt bors
cukor

reszelt sajt (grana padano, parmezán)

Az apróra vágott vöröshagymát a halkonzervekről leöntött olajon megdinsztelem. pár perc múlva hozzáadom a zúzott fokhagymát és tovább pirítom.
A gombát felszeletelés után rádobom a hagymára , sózom, borsozom, aláöntöm a vörösbort és a gomba puhulásáig pirítom.
A paradicsomot apró kockára vágom és fedő alatt szétfőzöm.
A makarónit enyhén sós vízben kifőzöm.
Az olajos halakat 2-3 darabba vágom és a kifőzött makarónival együtt összekeverem a gombás szósszal.
Tetején reszelt sajttal tálalom.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése