2014. december 3., szerda

Vörös lencse krémleves


Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók: 6 adag

50 dkg vörös lencse
1 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
3 cm gyömbér
2 ek olívaolaj
2 szál sárgarépa
0,5 kávéskanál édes kömény, őrölt
0,5 kávéskanál római kömény, őrölt
0,5 kávéskanál kurkuma
0,5 kávéskanál fahéj, őrölt
0,5 kávéskanál szegfűbors, őrölt
3 dl kókusztej


Apróra vágom a vöröshagymát, fokhagymát és a gyömbért. Sárgarépát  vékony karikára szeletelem.
Olíva olajon üvegesre párolom a vöröshagymát, majd hozzáadom a fokhagymát és a gyömbért, 2-3 percig evvel is pirítom.
Beleszórom a sárgarépát és vörös lencsét, felöntöm vízzel, úgy hogy egy ujjnyira lepje el a lencsét.
Sózom, hozzáadom a fűszereket és kb. 15 percig főzöm. Ennyi idő alatt szét fog főni a lencse.
Beleöntöm a kókusztejet, botmixerrel pürésítem és még 1-2 percig főzöm.
Tálaláskor lehet kevés tejszínnel, cayenneborssal díszíteni.















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése