2014. december 25., csütörtök

Tejszínes gombás pulyka tokány


Elkészítési idő: 100 perc
Hozzávalók: 6 fő

1 kg pulykacomb
3 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
5 dkg kolozsvári szalonna
50 dkg rókagomba, fagyasztott
30 dkg vargánya, fagyasztott
1 tk kakukkfű
3 ek zsír
5 dl főző tejszín
2 dl száraz fehérbor
5 cl konyak
1 ek keményítő
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors

A húst lebőrözöm kicsontozom és vékony csíkokra vágom.
A gombákat nagyobb kockára vágom, ha fagyasztott, felengedés nélkül használom.
A kolozsvári szalonnát felaprítom és a zsíron kissé megpirítom, majd hozzáadom az apróra vágott vöröshagymát és megdinsztelem.
Felöntöm a borral, rádobom a felaprított gombát, rászórom a fűszereket és tovább párolom.
Pár perc után hozzáadom a húst beleöntöm a konyakot, sózom és a hús puhulásáig fedő alatt főzöm.
Ha megfőtt a hús a tejszínt elkeverem a keményítővel és hozzá öntöm a húshoz, megforralom. Ha szükséges vízzel hígítom és sózom.
Galuskával vagy kifőtt tésztával tálalom.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése