2014. december 1., hétfő

Tejszínes kacsazúza leves


Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók: 8 fő

50 dkg kacsazúza
1 ek zsír (kacsa, liba)
1 db nagy vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
ízles szerint frissen őrölt bors
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 db karalábé
1 db zeller
1 db paprika
1 db paradicsom
1 szál zeller zöld
5 dkg vaj
2 db tojás
8 ek rétesliszt
1 ek keményítő
3 dl főzőtejszín
1 tk pirospaprika
1 tk lestyán
ízlés szerint só

A kacsazúzát megtisztítom, összekockázom.
Zsíron megdinsztelem a felaprított vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
Rádobom a kacsazúzát, megszóróm borssal, megsózom és addig párolom még elveszti a nyers hús színét.
Ezután hozzáadom a tetszőegesen felaprított sárgarépát, fehérrépát, karalábét, zellert és 10 percig párolom.
Felöntöm 3 liter vízzel, sózom, beleteszem a zeller zöldet a felaprított paprikát, paradicsomot és addig főzöm, még megpuhul minden.
Vajas galuskát készítek a tojásból, vajból, lisztből pici sóval, jól kikeverem, majd a forrásban lévő levesbe kiskanállal galuskákat szaggatok.
Tejszínt, keményítőt, pirospaprikát és lestyánt simára keverem, a forró levesből rámerek egy keveset, elkeverem és vissza öntöm a levesbe, megforralom és tálalom.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése