2014. december 23., kedd
Meggyes puncs
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók: 6 adag
7,5 dl száraz rozébor
1,5 dl rum
5 dl víz
20 dkg cukor
1 db citrom
2 db narancs
2 db csillagánizs
1 dl meggy szörp
A citromot és narancsot megmosom, majd vékonyan meghámozom.
Egy edénybe teszem a vizet, csillagánizst, cukrot, a narancs és citrom héjat.
5 percig forralom, majd hozzáöntöm a bort, rumot, meggy szörpöt és innen már nem forralom, csak melegítem.
Végül belefacsarom a citrom és narancs levét.
Elkeverem és forrón, bögrébe töltve kínálom.
Címkék:
forralt bor,
ITALOK,
Meggy,
puncs
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése