2014. december 9., kedd

Teriyaki csirkefalatok olaszos tésztával


Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók: 8 adag

Húshoz
2 db csirkemell filé
7 ek teriyaki szósz
1 ek méz
3 cm gyömbér
1 kávéskanál őrölt fehérbors
Tésztához
80 dkg tészta (orsó, csavart)
3 ek olíva olaj
5 dkg kolozsvári szalonna
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 db tojás
10 dkg trappista sajt
5 dl főzőtejszín


A csirke mellet kockára vágom. Egy tálban összekeverem a teriyaki szószt, mézet, borsot és a lereszelt gyömbért. Belekeverem a húst és 30 percre hűtőbe teszem.
A tésztát enyhén sós forrásban lévő vízben kifőzöm.
Egy nagyobb lábasban az olajon megdinsztelem az apró kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát, majd rádobom a kockára vágott húsos szalonnát és megpirítom.
Ha kifőtt a tészta leszűröm és elkeverem a hagymás szalonnával.
A tejszínt, tojást és a lereszelt sajtot összekeverem, ráöntöm a forró tésztára, jól átforgatom és lefedem.
Egy magas serpenyőben, vagy wokban olajat forrósítok.
Beleöntöm a szószos húst és erős tűzön a hús puhulásáig pirítom.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése