2014. december 9., kedd
Teriyaki csirkefalatok olaszos tésztával
Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók: 8 adag
Húshoz
2 db csirkemell filé
7 ek teriyaki szósz
1 ek méz
3 cm gyömbér
1 kávéskanál őrölt fehérbors
Tésztához
80 dkg tészta (orsó, csavart)
3 ek olíva olaj
5 dkg kolozsvári szalonna
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 db tojás
10 dkg trappista sajt
5 dl főzőtejszín
só
A csirke mellet kockára vágom. Egy tálban összekeverem a teriyaki szószt, mézet, borsot és a lereszelt gyömbért. Belekeverem a húst és 30 percre hűtőbe teszem.
A tésztát enyhén sós forrásban lévő vízben kifőzöm.
Egy nagyobb lábasban az olajon megdinsztelem az apró kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát, majd rádobom a kockára vágott húsos szalonnát és megpirítom.
Ha kifőtt a tészta leszűröm és elkeverem a hagymás szalonnával.
A tejszínt, tojást és a lereszelt sajtot összekeverem, ráöntöm a forró tésztára, jól átforgatom és lefedem.
Egy magas serpenyőben, vagy wokban olajat forrósítok.
Beleöntöm a szószos húst és erős tűzön a hús puhulásáig pirítom.
Címkék:
Csirke,
falatok,
gyömbér,
Japán,
méz,
SZÁRNYAS HÚS ÉTELEK,
Tejszínes,
Teriyaki szósz,
tészta
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése