2014. december 5., péntek

Rizses hal színes zöldségekkel


Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók: 8 adag

80 dkg tengeri halfilé (tőkehal)
50 dkg brokkoli
3 szál sárgarépa
2 db birsalma
1 db cukkini
1 db padlizsán
4 ek olívaolaj
1 db citrom leve
4 gerezd fokhagyma
2 csipet cayennebors
2 csipet római kömény
2 csipet gyömbér
2 csipet koriander
2 csipet kurkuma
2 csipet curry
frissen őrölt bors
1 bögre rizs


A halat felkockázom, a sárgarépát karikára, a brokkolit kisebb darabokra, padlizsánt, cukkinit kockára, az birset cikkekre vágom, magházat eltávolítom.
Az olaj felével meglocsolom a tepsi alját és rászedem a halat. Ráfacsarom a citrom levét, majd megszórom az összekevert fűszerekkel.
Először a birsalmát rakom a halra, majd folytatom a brokkolival, répával, cukkinival és padlizsánnal. A tetejét kissé elrendezem.
A fokhagymát összetöröm és rászórom a tepsiben lévőkre. A tetejére darálok kevés borsot, megsózom és meglocsolom a maradék olajjal.
Sütőben, 200 fokon 50 perc alatt, készre sütöm.
A rizst megfuttatom egy kevés olajon, másfélszeres vízzel felöntöm, sózom és meleg helyen lefedve megvárom még megdagad, majd óvatosan összekeverem a halas zöldségekkel, vigyázva, hogy a hal ne törjön.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése