2014. december 11., csütörtök
Kacsazúza pörkölt
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 4 adag
1 kg kacsazúza
1 ek zsír
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál pirospaprika
1 tk borsikafű
1 kávéskanál kakukkfű
1 dl rozé bor
1 tk mustár
1 db paradicsom
1 db paprika
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors
A zúzát megtisztítom, feldarabolom.
A zsíron megdinsztelem a felkockázott vöröshagymát, paprikát és a kés lapjával szétnyomott fokhagymát, ha kész megszórom pirospaprikával.
Beleteszem a zúzát és a felaprított paradicsomot.
Fűszerezem borsikafűvel, kakukkfűvel, frissen őrölt borssal, mustárral. Ízlés szerint sózom.
Aláöntöm a bort és a hús puhulásáig, fedő alatt főzöm. Az elpárolgott levet, vízzel pótolom és addig főzöm, amíg megfelelő sűrűségű lesz a szaftja.
Friss kenyérrel, tarhonyával vagy párolt rizzsel tálalom, savanyú káposztát kínálok mellé.
Címkék:
kacsazúza,
pörkölt,
SZÁRNYAS HÚS ÉTELEK
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése