2014. december 11., csütörtök
Gyömbéres tejszínes hal
Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók: 4 adag
50 dkg tengeri halfilé (tőkehal)
8 db újhagyma, zöldjével együtt
2 db kápia paprika
6 gerezd fokhagyma
4 cm friss gyömbér
2 ek olívaolaj
0.5 db citrom leve
2 dl főzőtejszín
só, bors ízlés szerint
Lereszelem a gyömbért, és az áttört fokhagymával együtt egy magas falú serpenyőben, vagy wokban, az olajon megdinsztelem.
Ezután hozzáadom a felkockázott halat, ráfacsarom a citrom levet, sózom, borsozom.
Pár perc múlva, mehet bele a felkarikázott újhagyma, és végül a felaprított paprika. Óvatosan kevergetem, hogy ne törjön a hal.
A paprikának nem kell megpuhulni, 10 perc főzés elég.
Ezután beleöntöm a tejszínt, megforralom, és kész.
Párolt rizs illik hozzá, én barna rizzsel tálaltam.
Címkék:
Gyömbéres,
hal,
HAL ÉTELEK,
Tejszínes,
Tengeri halfilé,
tőkehal
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése