2016. május 18., szerda

Tejszínes csirketokány cukkinival

Ebbe az ételbe a gombaporon kívül semmilyen fűszert nem tettem. A fekete, vagy sötét trombitagomba szárítva és porrá őrölve kiváló fűszer. Fűszeres illatú, a szarvasgombáéhoz hasonlító aromájú gomba. A gombapor levesekhez, mártásokhoz, vagy fűszeres gombaporok elkészítéséhez alkalmas. Ezt az ételt barma bulgurral tálaltam.


Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 8 adag

2 db csirkemell filé
1 db cukkini
2 db sárgarépa
1 db lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dkg szeletelt bacon
2 ek zsír, vagy olaj
2 ek fekete trombitagomba por
4 dl főzőtejszín




A húst vékony csíkokra, tokányra vágom.
A sárgarépát, cukkinit, lilahagymát és bacont tetszőlegesen felaprítom
Egy edényben a zsiradékon megpirítom a felaprított bacont, majd rádobom a zúzott fokhagymát, a sárgarépát és roppanósra párolom.
Hozzáadom a húst, lila hagymát és a hús fehéredéséig pirítom.
Megszórom a gombaporral, sózom és 5 percig párolom.
Ezután hozzáadom a felaprított  cukkinit, elkeverem benne a tejszínt és 5 perc forralás után tálalom.
Párolt rizst vagy kifőtt tésztát kínálok mellé.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése