Elkészítési idő: 100 perc
Hozzávalók: 6 adag
1 kg sertés hátsó csülök, filé
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek őrölt fűszerpaprika
1 db paprika
2 db paradicsom
1 dl száraz vörösbor
só
őrölt bors
köménymag
A csülökről levágom a bőrét, lefejtem a zsíros részeket, felkockázom és kisütöm. Ha kész, a töpörtyűt és felesleges zsírt kiszedem.
A húst és a zsírtalanított bőrt feldarabolom.
A visszamaradt zsíron megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
Megszórom köménymaggal, 1-2 perc után hozzáadom a húst és fehéredésig pirítom
Megszórom pirospaprikával és borssal, hozzáadom a kockára vágott paradicsomot, paprikát aláöntöm bort és fedő alatt 60-70 perc alatt puhára főzöm. A közben elfőtt levet vízzel pótolom. Néha megkeverem.
Főtt krumplival, vagy tarhonyával tálalom.
Savanyúságot, salátát kínálok mellé.
Nem rég egy szálloda vacsora kínálatában szerepelt a csülökpörkölt. Nagyon szeretem, mégis könnyű szívvel mondtam le róla, a kínálatban szereplő más ételek miatt, mondván, majd hazamegyek és csinálok magamnak. A vacsora kínálat többi része a tányéromon, ami miatt akkor nem ettem a csülökpörköltből.
Brassói aprópecsenye, pulykacsíkok fokhagymás szószban, rántott cukkini tallérok, csibefalatok szezámmagos bundában és egy kis krumpli köretnek. |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése