Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók: 2 tepsihez (40 db)
10 dkg puha vaj
8 dkg barna cukor
8 dkg kisszemű zabpehely
7 dkg zabpehelyliszt
3 ek zabkorpa
1 dl natúr joghurt
1 tk őrölt gyömbér
1/2 tk sütőpor
A puha vajat, cukrot, joghurtot összekeverem, majd hozzáadom a zabpehely, zabpehelyliszt, zabkorpa, őrölt gyömbér, só és sütőpor keverékét.
Jól elkeverem és a masszából két kanál segítségével diónyi kupacokat adagolok a sütőpapírral bélelt tepsire.
A tepsiben egymástól távol helyezem el a gombócokat, mert sülés közben kicsit szétterülnek.
180 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütöm.
Ha kész hagyom kihűlni és akkor szedem le a sütőpapírról.
Dobozba téve sokáig eltartható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése