2016. május 8., vasárnap

Szárnyas fűszerkeverék házilag

Bolti fűszerkeverékekkel több bajom is van, nagy részük aromát, ízfokozót, csomósodás gátlót és hasonló felesleges anyagokat tartalmaznak. Vannak keverékek, melyekben só is van, ezekben pácolni nem érdemes, mert kivonja a húsból a nedvességet, így sütéskor a hús könnyen kiszárad. Ha a fűszerkeveréket magunk állítjuk össze, mindezeket elkerülhetjük, ráadásul saját ízlésünk szerint használhatunk hozzávalókat, nem utolsó sorban olcsóbb. Sütés előtt pácolhatjuk a húsokat, olajat, balzsamecetet és a fenti fűszerkeveréket elkeverve a húst beleforgatva egy éjszakát, de minimum 4 órát pihentetjük. Ezt követően grillen, tárcsán, vagy sütőben megsütjük.


Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók:

1/2 ek koriander
1/2 ek fekete bors
2 ek őrölt pirospaprika, édes
2 ek fokhagyma granulátum
1 ek majoránna
1 ek rozmaring
1/2 ek cayennebors (elhagyható)
1 ek borsikafű
1/2 ek zsálya
2 ek bazsalikom
1 ek kakukkfű
2 ek petrezselyem
1 ek tárkony

Az elkészítése egyszerű, a szemes fűszereket kávédarálóval enyhén szemcsésre őrölöm, majd a többi hozzávalóval összekeverem és jól záródó üvegben, vagy fémdobozban sötét helyen tárolom.





Olajjal, Worcester szósszal és balzsamecettel elkeverve pácolásra alkalmas

Csirkecombok bepácolva

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése