Bolti fűszerkeverékekkel több bajom is van, nagy részük aromát, ízfokozót, csomósodás gátlót és hasonló felesleges anyagokat tartalmaznak. Vannak keverékek, melyekben só is van, ezekben pácolni nem érdemes, mert kivonja a húsból a nedvességet, így sütéskor a hús könnyen kiszárad. Ha a fűszerkeveréket magunk állítjuk össze, mindezeket elkerülhetjük, ráadásul saját ízlésünk szerint használhatunk hozzávalókat, nem utolsó sorban olcsóbb. Sütés előtt pácolhatjuk a húsokat, olajat, balzsamecetet és a fenti fűszerkeveréket elkeverve a húst beleforgatva egy éjszakát, de minimum 4 órát pihentetjük. Ezt követően grillen, tárcsán, vagy sütőben megsütjük.
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók:
1/2 ek koriander
1/2 ek fekete bors
2 ek őrölt pirospaprika, édes
2 ek fokhagyma granulátum
1 ek majoránna
1 ek rozmaring
1/2 ek cayennebors (elhagyható)
1 ek borsikafű
1/2 ek zsálya
2 ek bazsalikom
1 ek kakukkfű
2 ek petrezselyem
1 ek tárkony
Az elkészítése egyszerű, a szemes fűszereket kávédarálóval enyhén szemcsésre őrölöm, majd a többi hozzávalóval összekeverem és jól záródó üvegben, vagy fémdobozban sötét helyen tárolom.
|
Olajjal, Worcester szósszal és balzsamecettel elkeverve pácolásra alkalmas |
|
Csirkecombok bepácolva |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése