2016. május 9., hétfő

Tárcsán sült fűszeres csirkecombok

Ennek a sültnek a bepácolásához saját összeállítású fűszerkeveréket használtam, amibe nem tettem sót. Mivel egy éjszakán át volt a pácban, ezért nem is sóztam, csak a sütés előtt fél órával. Így megakadályoztam, hogy a só értékes nedveket vonjon ki a húsból. Az az idő amíg a tárcsa felforrósodik, elegendő, hogy a hús a megfelelő mennyiségű sót magába szedje.


Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 8 adag

8 db csirke felső-comb
2 ek szárnyas fűszerkeverék
1 ek balzsamecet
1 ek Worcester szósz
1 dl étolaj








Étolajban elkeverem a szárnyas fűszert, balzsamecetet és Worcester szószt.
A combokat megtisztítom, kicsontozom és enyhén kiklopfolom. A húsok mindkét oldalát megkenem az olajos fűszerrel. Egy éjszakára hűtőbe teszem.
Mielőtt tüzet rakok a tárcsa alatt, a húsok mindkét felét megsózom és ha már forró, a bőrös felével elhelyezem rajta a húsokat.
Először a tárcsa közepén összefolyt olajban sütöm 2-3 percig, majd ki húzom a szélére és ott sütöm tovább.
A hús vastagságától függően 10-15 perc múlva megfordítom, szintén középen a bővebb olajban sütöm 1-2 percig, majd kihúzom a szélére és ott fejezem be a sütést.
Balzsamecetes salátával és krumplipürével tálalom.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése