2016. május 5., csütörtök

Argentin hekkfilé sörtésztában

A balatoni és a piaci sütödék legnépszerűbb halétele a sült hekk. Egy fehér húsú, enyhe ízű, szálkátlan tengeri hal. Dél-Amerikában (Argentína, Chile, Peru) és Afrikában (Namíbia, Dél-Afrika) halásszák, hozzánk fej és farok nélkül, lefagyasztva érkezik. A hekkből Argentínában különböző fajta filéket is gyártanak. Kevés kalóriát tartalmaz, 10 deka halban 90-120 kcal van, és jelentős mennyiségű a szívet védő Omega-3 zsírsav tartalma.


Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók: 8 adag

80 dkg hekkfilé
fél citrom leve
2 db tojás
6-8 ek finomliszt
2 dl világos sör

frissen őrölt bors
étolaj a sütéshez





A halat, ha fagyasztott, szobahőmérsékleten felengedem, papírtörlővel szárazra törölgetem és keresztbe félbe vágom.
Meglocsolom citrom lével, sózom, borsozom.
A tojásokat csipet sóval, liszttel és a sörrel simára keverem. A lisztmennyiségével beállítom, hogy tejföl sűrűségű massza legyen.
A haldarabokat megforgatom lisztben, egyenként belemártom a masszába és a forró olajban mindkét oldalukon aranysárgára sütöm, majd papírtörlőre szedem.
Párolt rizs, zöldség, vagy petrezselymes krumpli illik hozzá.
Majonézt, vagy tartár mártást kínálok mellé.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése