Ha krémleves, akkor sokan erre a levesre gondolnak. Nyáron, akár könnyű önálló ebédként, télen, forrón fogyasztva ápolja a testet és lelket. Ebben a receptben a megfelelő sűrűséget liszt, vagy keményítő helyett a bele főzött krumplival értem el.
Elkészítési idő: 35 perc
Hozzávalók: 6 adag
70 dkg brokkoli
50 dkg burgonya
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
8 dl alaplé, vagy víz
2 dl tejszín
fehér bors
szerecsendió
só
Rózsáira szedem és megmosom a brokkolit, meghámozom és felkockázom a krumplit és felaprítom a hagymát, fokhagymát.
Az olajon megdinsztelem a vöröshagymát, majd hozzáadom a fokhagymát, és pár percig tovább párolom.
Hozzáadom a brokkolit és a krumplit. Felöntöm az alaplével, sózom, borsozom és reszelek rá kevés szerecsendiót, és addig főzöm, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Botmixerrel simára turmixolom, belekeverem a tejszínt, megforralom és tálalom.
Tálaláshoz pirított kenyérkockát és/vagy reszelt sajtot használok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése