2016. február 20., szombat

Egyszerű pulyka tokány


Elkészítési idő: 80 perc
Hozzávalók: 8 fő

1,5 kg pulykacomb filé
2 db vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
2 ek vargánya gombapor
1 tk borsikafű
1 tk rozmaring
1 tk bazsalikom
2 ek zsír (kacsa, liba, stb.)
1 dl száraz vörösbor




A húst felaprítom.
Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron megdinsztelem, majd hozzáadom a felaprított fokhagymát és együtt pirítom még 1-2 percig.
Ezután rászórom a fűszereket, gombaport, felöntöm borral, hozzáadom a húst, sózom, és a hús puhulásáig fedő alatt párolom. Néha megkeverem. Az elfőtt levet kevés vízzel pótolom.
Ha a hús megpuhult, tálalom.
Galuskával, kifőtt tésztával, vagy csak salátával fogyasztható, de kiválóan alkalmas főzelékekre feltétnek is.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése