2016. február 25., csütörtök

Garnélarák sütőtökkel


Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók: 4 adag

1 db kisebb sütőtök
50 dkg garnélarák
1 dl csirke alaplé
1 ek méz
1 ek mustár
1/2 citrom leve
2 ek olaj
1 db piros kaliforniai paprika
4 gerezd fokhagyma
1 tk csili pehely

bors
petrezselyem zöldje

A sütőtököt meghámozom, a magokat eltávolítom és vékony csíkokra vágom, ehhez egy zöldség gyalut használok.
A kaliforniai paprikát felkockázom.
Magas falú serpenyőben olajat hevítek, hozzáadom a kaliforniai paprikát és erőteljesen megpirítom. Hozzáadom a lereszelt fokhagymát, csilipelyhet, és állandó keverés mellett, körülbelül 30 másodpercig tovább pirítom.
Hozzáadom a garnélarákot, sózom, borsozom és 1-2 percig pirítom.
Egy tálban összekeverem a mézet, alaplevet, mustárt, citromlevet és a legyalult tökkel együtt a rákhoz adom.
Fedő alatt 2-3 percig főzöm, amíg a sütőtök roppanósra fől.
Tálaláskor aprított petrezselyem zölddel megszórom.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése