Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók: 4 adag
1 db csirkemell filé
1 db sárgarépa
1 db cukkini
1 db lilahagyma
4 ek olívaolaj
50 dkg spagetti
húspáchoz:
5 ek szójaszósz
2 ek csiliszósz
1 ek halszósz
1 kávéskanál őrölt gyömbér
1 ek almaecet
1 ek méz
só
A páchoz valókat egy tálban összekeverem, a húst vékony csíkokra vágom, elkeverem a páccal és felhasználásig hűtőbe teszem.
A sárgarépát gyufára, lilahagymát és cukkinit nagyobb kockára vágom.
Egy serpenyőben, vagy wokban az olaj felét megforrósítom, rádobom a répát, lilahagymát, 3-4 perc múlva hozzáadom a cukkinit és roppanósra pirítom, majd egy akkora tálba borítom, amibe a kifőtt tészta is belefér.
Megforrósítom a maradék olajat, beleborítom a bepácolt húst és erős tűzön fehéredésig pirítom, majd ezt is a lábasba öntöm a zöldségekhez.
A spagettit 4-5 cm darabokra töröm és enyhén sós, forrásban lévő vízben, 8-10 perc alatt kifőzöm.
Leöblítem, lecsepegtetem, és a lábasban lévő zöldséges húshoz keverem.
Tálaláskor leheletnyi színes borsot darálok rá, de reszelt sajttal is meg lehet szórni.
Reszelt sajttal megszórva |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése