2016. február 21., vasárnap

Kanalas tiramisu

Az alábbi recept megjelenésében nem olyan dekoratív, mint a torta formájú rokona, de ízében cseppet sem marad el tőle. Előnye viszont, hogy gyorsabban össze lehet állítani és tálalni, mint mutatósabb társát! Egy tányérral mégis elbíbelődtem egy kicsit (kizárólag a fénykép kedvéért!), ebben segítségemre volt egy húspogácsa formázó henger.


Elkészülési idő: 25 perc
Hozzávalók: 8 adag

50 dkg mascarpone
5 dl habtejszín
4 ek porcukor
A babapiskóta áztatáshoz:
40 db babapiskóta
2 dl feketekávé
2 ek rum, vagy 2 csepp rumaroma
A tetejére:
cukrozatlan kakaópor




A krémhez a tejszínt felverem, a mascarponét és a porcukrot kikeverem és a tejszínhez óvatosan hozzákeverem. Ehhez most cukrozott Hulalát használtam, ezért a porcukrot elhagytam.
Az összeállításhoz magas falú fedeles edényt, vagy torta formát használok. Legalkalmasabb hozzá egy megfelelő méretű műanyag doboz, ehhez a mennyiséghez 22x16x12cm nagyságú szükséges.
A doboz aljára lerakok egy sorba 10 db babapiskótát.
A kávét elkeverem a rummal és a negyed mennyiséggel meglocsolom a doboz alján lévő babapiskótát. Ehhez a művelethez ecsetet, vagy fecskendőt szoktam használni, vagy rövid ideig bemártom a babapiskótákat a kávéba és azután rakom le.
Rákenem a krém negyedét, elsimítom a felületét és elhelyezem rajta a következő réteget (kávéba áztatott babapiskóta és krém), és még kétszer megismétlem, hogy négy réteg legyen. Krémmel fejezem be a műveletet.
Egy éjszakára, lefedve hűtőbe teszem.
Tálaláskor, nagyobb evőkanállal kikanyarintok egy adagot, süteményes tányérra teszem és kakaóporral megszórom, vagy étcsokit reszelek rá.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése