Készítettem már tejszínes szósszal készült húsokat nem egyet. Amiért ezt a receptet is közzéteszem, annak csak az az oka, hogy megmutassam, a variációk száma végtelen, mind ízesítésben, mind a felhasznált hozzávalók tekintetében. Írtam már korábban, hogy nem szeretem az előre összeállított szószokat, legyen az zacskós, vagy üveges, pont az egyhangúsága miatt, (meg persze a benne lévő adalékok miatt!). Ebben a receptben a szegfűborsé a főszerep, ami kellemes, nem megszokott ízt és illatot kölcsönöz az ételnek.
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 6 adag
6 db csirkecomb
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma,
1 db kaliforniai paprika
2 db sárgarépa
25 dkg gomba, konzerv
1 tk őrölt szegfűbors
1 kávéskanál fehérbors
1 dl száraz fehér bor
5 dl főző tejszín
1 ek keményítő
só
A húst lebőrözöm, kicsontozom és a felesleges zsírokat levágom róla, amit felkockázok és kisütöm.
A töpörtyűt kiszedem belőle, a visszamaradt zsíron megdinsztelem a felaprított vöröshagymát, az áttört fokhagymát.
A sárgarépát gyufára vágom, vagy erre alkalmas eszközzel legyalulom, hozzáadom a hagymához, majd a diónyi darabokra vágott húst is rádobom.
Meghintem a borsokkal, megsózom, aláöntöm a bort és addig párolom, amíg a hús megpuhul.
A paprikát kicsumázom, felaprítom, a gombáról leöntöm a levét és néhány percig együtt főzöm a hússal.
A tejszínt simára keverem a keményítővel, hozzáöntöm a húshoz, megforralom és tálalom.
Párolt rizst vagy kifőtt tésztát kínálok mellé.
A vásárokban, konyhafelszerelés üzletekben beszerezhető különböző zöldség szeletelők, aprítók egy példánya, melynek segítségével könnyedén készítek szalma krumplit, vagy gyufára vágott zöldségeket.
Most a sárgarépa felaprításában volt segítségemre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése