2016. február 6., szombat

Skót tojás kicsit másképpen

Hús szeletelésénél, amikor az a cél, hogy szép szeleteket készítsünk, először levágjuk a nagyobb zsíros részeket, majd az egyben lévő húst úgy faragjuk, hogy amikor keresztben felszeleteljük, a szeletek szép formásak legyenek. Az így feleslegessé váló nyesedék és zsíros részek kiválóan alkalmasak ledarálás után, különböző darált húsos ételek készítésére. Mivel ilyenkor, általában nem nagy mennyiségekről van szó, csak egy feltétre, vagy egy olyan ételre elegendő, mint például a skót tojás. Az eredeti recepttől kissé eltértem ízesítésben, egy kevés zabpehely hozzáadásával és csak zsemlemorzsában forgattam meg kisütés előtt.


Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók: 4 adag

25 dkg sertéshús (tarja, dagadó, lapocka)
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál őrölt babér
1 mokkáskanál fehérbors
1 mokkáskanál cayennebors
2 kávéskanál majoranna
1 tojás
1/2 bögre zabpehely

4 db kisebb főtt tojás
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

A 4 tojást 4-10 percig főzöm, attól függően, hogy, lágy, vagy kemény tojást szeretnék használni. Ha megfőttek meghámozom.
A húst a hagymákkal együtt megdarálom, hozzáadom a fűszereket, a nyers tojást, zabpelyhet, sózom és összekeverem.
A főtt tojásokat becsomagolom a húsmasszába.
Zsemlemorzsába forgatom, mint a fasírtot, és nem túl forró olajban szép barnára sütöm.
Salátával, sült krumplival, vagy akár önállóan is fogyasztható.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése