2015. november 12., csütörtök
Tarhonyás hús
Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók: 6 adag
1 kg pulykacomb filé
3 db kápia paprika
3 bögre gépi tarhonya
5 dkg kolozsvári szalonna
1 fej vöröshagyma
3 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
1 dl száraz fehérbor
1 tk kakukkfű
1 tk pirospaprika
frissen őrölt bors
só
A húst kockára vágom.
A kolozsvári szalonnát apró csíkokra vágom és 2 ek zsíron megpirítom, majd megdinsztelem rajta az apróra vágott vöröshagymát.
Ráteszem a húst és fehéredésig pirítom, sózom, borsozom, megszórom kakukkfűvel, pirospaprikával, aláöntöm a bort és fedő alatt a hús puhulásáig párolom. Az elfőtt levet kevés vízzel pótolom.
Egy másik edényben a maradék zsíron megpirítom a tarhonyát, majd felöntöm dupla mennyiségű vízzel, sózom és fedő alatt lassú tűzön megfőzöm. Néha megkavarom.
Amikor elkészült a tarhonya és a hús összeöntöm őket, hozzáadom a kockára vágott paprikát, elkeverem és savanyúsággal tálalom.
Címkék:
EGYTÁLÉTELEK,
pulykahús,
SZÁRNYAS HÚS ÉTELEK,
Tarhonya
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése