2015. november 13., péntek
Pikáns krumplifőzelék
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 4 adag
1 kg burgonya
3-4 db babérlevél
1-2 ek almaecet 6 %-os
1-2 ek cukor
ízlés szerint só
1 tk majoranna
3 ek zsír vagy olaj
1 db vöröshagyma
3 ek finomliszt
1 kávéskanál pirospaprika
2 dl tejföl
mustár (elhagyható)
A krumplit meghámozom, tetszés szerint feldarabolom, és annyi vízben megfőzöm, ami éppen ellepi.
Beleteszem a babérlevelet, ecetet, cukrot, majorannát és megsózom.
A vöröshagymát apró kockára vágom, a zsíron, vagy olajon megpirítom, megszórom liszttel és világos színűre pirítom. Ha kész elkeverem benne a pirospaprikát.
Amikor a krumpli megfőtt, beleöntöm a kevés vízzel elkevert rántást.
A tejfölre szedek a forró léből, ízlés szerint kevés mustárral simára keverem és visszaöntöm a főzelékbe.
Megforralom és tálalom.
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése