2015. november 22., vasárnap

Borított csirkecomb

Hasonló módon készítettem már tengeri halat, különböző zöldség variációkkal. Ugyanez miért ne működne csirkével, annak is a számunkra legfinomabb részével.


Elkészítési idő: 120 perc
Hozzávalók: 12 adag

10 db csirkecomb
70 dkg gomba
2 db cukkini
10 dkg bacon, szeletelt
2 csomó újhagyma
4 ek zsír (kacsa, liba, tyúk)
1 tk borsikafű (csombor)
1 tk oregáno
5 dl főzőtejszín
2 dl tejföl
2 db tojás
10 dkg sajt
frissen őrölt bors


A combokat lebőrözöm és kicsontozom, lehetőleg úgy hogy a hús egyben maradjon.
A tenyérnyi darabokat enyhén megklopfolom, besózom, borsozom és hűtőbe teszem.
A zöldségekből és baconből ragut készítek, ehhez keresztben centis csíkokra vágom a bacont és 2 ek zsíron megfuttatom.
Hozzáadom a karikára vágott újhagymát a zöldjével együtt és tovább párolom.
A gombát kockára vágom és a hagymához adom, megszórom borsikafűvel, borssal, megsózom és addig párolom, amíg a saját levét elfövi.
Ekkor hozzáadom a kockára vágott cukkinit, elkeverem és leveszem a tűzről. A cukkinit nem párolom meg, majd megsül a hússal együtt a sütőben és annyi levet ereszt, hogy a tepsibe nem kell külön folyadékot tenni.
Egy serpenyőben megforrósítom a maradék olajat és a húsok mindkét oldalát megkapatom, majd egy tepsi aljára sorakoztatom, és a sült olajjal meglocsolom.
Ráborítom a ragut és egyenletesen elrendezem a húson, majd meg locsolom a tejszín, tejföl, tojás, oregáno és reszelt sajt felének keverékével.
Tetejére rászórom a maradék reszelt sajtot és 180 fokos sütőben kb. 1 óra alatt készre sütöm. 40 percig a sütő aljában sütöttem, majd feltettem felső rácsra hogy a sajt megpiruljon a tetején.
Vegyes körettel, vajas tört krumplival és párolt rizzsel tálalom.















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése