2016. április 21., csütörtök
Vajban sült tőkehalfilé citrusos szósszal
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók: 8 adag
1 kg tőkehalfilé (fagyasztott)
3-4 ek finomliszt
15 dkg vaj
3 gerezd fokhagyma
0,5 dl olívaolaj
1/2 db citrom
1 dl száraz fehérbor
1 csokor petrezselyem zöld
frissen őrölt bors
só
Egy serpenyőben 10 dkg vajat hevítek, beledobom a héjastól megroppantott fokhagymákat.
A halfiléket felengedés után, tenyérnyi darabokra vágom sózom, borsozom, megforgatom lisztbe, és a vajban, mindkét oldalán aranyszínűre sütöm.
Ha megsült a hal kiveszem, és melegen tartom, a fokhagymát kidobom.
A serpenyőben maradt vajhoz adom az olívaolajat, maradék vajat, rászórom a felaprított petrezselyem zöldet, beleöntöm a bort, ráreszelem a citrom héját és belefacsarom a citrom levét.
Összeforralom és tálalom.
Tálaláshoz szószt teszek a tányérra, elhúzom és rárakom a kisütött halszeleteket. Köretnek párolt rizs, sült krumpli, vagy párolt zöldség illik hozzá. Én Hasselback burgonyával tálaltam.
Címkék:
citrusos,
HAL ÉTELEK,
Hasselback,
sült,
szósszal,
tőkehalfilé,
Vajban
Hely:
Vác, 2600 Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése