2016. április 5., kedd

Gombás, májas rizses csirke

A rizst és a rizzsel egyben készült ételeket szeretem kuktában készíteni, mert egyszerű, gyors, energia takarékos. Ennek az ételnek az elkészítéshez is kuktát használok, mert így kavargatással nem töröm a májat, a párolás után mindent egybe rakok és amikor készen van, óvatosan egyszer átforgatom.


Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók: 8 adag

4 db csirkecomb
50 dkg csirkemáj
50 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 ek étolaj, vagy zsír
5 dkg kolozsvári szalonna
1 db sárgarépa
1 db kaliforniai paprika
2 bögre rizs
frissen őrölt őrölt bors


Az elkészítéshez kuktát használok.
A combokat kicsontozom és falatnyi kockára vágom.
A zsíron, vagy olajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát és a felkockázott kolozsvári szalonnát.
Rádobom a húst és a felaprított sárgarépát, gombát, most egy vegyes darabolt fagyasztott csomaggal, úgy fagyosan, zúzott fokhagymát, darálok rá kevés borsot, megsózom és erős tűzön 10-15 percig pirítom.
Néha megkeverem, és ha letelt az idő, hozzáadom a rizst, felöntöm 4 bögre vízzel, megforralom, hozzáadom a feldarabolt májat és paprikát, ha szükséges sózom, lezárom a kukta fedelét, és az első fütyülésnél elzárom a tüzet alatta.
Megvárom amíg a gőzt elengedi a kukta, ekkor nyitható a fedele, a rizs megpuhult.
Óvatosan elkeverem, savanyúsággal, vagy salátával tálalom.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése