2016. április 14., csütörtök

Csirke curry

Mindig is érdekelt az indiai konyha a színes, fűszerektől illatozó, csípős ételeivel. Annyira, hogy a hozzávaló mindkét fűszer keveréket (curry por, garam masala) magam készítettem. Ez egy fűszeres szósszal, csirkecombból készült étel, amit az epediétások jól teszik, ha messze elkerülik!


Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók: 6 adag

6 db csirkecomb
3 ek étolaj
1 db hagyma
4 gerezd fokhagyma
5 cm gyömbér
2 ek sűrített paradicsom
2 ek curry por
1 ek garam masala
1 kávéskanál Cayenne bors
1 kávéskanál csilipehely
4 db paradicsom
2,5 dl tejszín
5 dl csirke alaplé, vagy víz

bors

Lenyúzom a csirkecombok bőrét, sózom, borsozom. A paradicsomok alját keresztalakban bevágom,  2-3 percre forró vízbe teszem, majd lehúzom a bőrét.
Egy lábasban olajat hevítek és a combokat körbe sütöm benne, majd kiszedem a húsokat és félreteszem.
A vöröshagymát felkockázom, a fokhagymát felszeletelem, a gyömbért lereszelem és a lábasban maradt zsiradékon megdinsztelem.
Hozzáadom a sűrített paradicsomot és lepirítom, majd hozzáadom a fűszereket. A csilit és Cayenne borsot ízlés szerint, ki milyen csípősen szereti, akár el is hagyható.
Beleöntöm a tejszínt, az alaplevet, elkeverem, beleaprítom a lebőrözött paradicsomot.
Visszateszem a húst, ízlés szerint sózom és fedő alatt, lassú tűzön 30 percig főzöm.
Amikor elkészült, a húst kiszedem és a szószt botmixerrel simára turmixolom.
Összeforralom és basmati rizzsel tálalom.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése