2016. augusztus 29., hétfő

Natúr csirkemell almacsatnival

Amikor a fűszer nem a húsra kerül, hanem a gyümölcsre.


Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók: 6 adag

3 db csirkemell filé
2 db paprika
2 fej vöröshagyma
1 kg alma
1 db chilipaprika
1 db citrom leve
2 ek étolaj
3 ek kristálycukor
4 ek balzsamecet
1 kávéskanál őrölt gyömbér
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
4 ek vörösbor
1 kávéskanál fahéj
1 rúd vanília
frissen őrölt bors


A paprikát és vöröshagymát apró kockára vágom. Az almát meghámozom kivágom a magházat, felkockázom és ráfacsarom a citrom levét, hogy ne barnuljon meg. A chilipaprikát apróra vágom.
A vaníliarúdból kikaparom a magokat és belekeverem a vörösborba.
Az olajban megpirítom a cukrot, majd hozzáadom paprikát, hagymát és megdinsztelem.
Hozzáadom a chilipaprikát, gyömbért, szegfűszeget, balzsamecetet, elkeverem és 5 perc párolás után hozzáadom az almát.
Megszórom fahéjjal, beleöntöm a boros vaníliát és ízlés szerint megsózom.
Az egészet nagy lángon, állandó keverés mellett addig főzöm, amíg az alma elveszíti harsogó roppanósságát.
A csirkemellet sütés előtt megszórom frissen őrölt borssal, megsózom és mindkét oldalán forró serpenyőben pirosra sütöm, majd kissé ferdén kis szeletekre vágom. tetszés szerinti körettel tálalom.
















2 megjegyzés:

  1. A csirkehúst olajon vagy vajon kell sütni és oldalanként hány percig. És bő zsíradék?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A hús vastagságától függően, oldalanként 3-5 percig, kevés zsiradékon kell sütni, ami tetszés szerint lehet olaj, zsír, vagy vaj.

      Törlés