
Hozzávalók: 6 adag
50 dkg száraztészta
1 csomó újhagyma
40 dkg gomba
2 db kápia paprika
20 dkg szeletelt bacon
30 dkg parenyica
30 dkg koktél paradicsom
20 dkg olívabogyó (fekete, zöld)
2 ek olívaolaj
1 marék bazsalikom levél
frissen őrölt bors
só
A tésztát (masni, orsó, fodros nagykocka, széles metélt) forrásban lévő sós vízben kifőzöm. Ha kész hideg vízzel leöblítem és lecsepegtetem.
Nagy méretű lábasban olajat hevítek, majd erős tűzön zsírjára pirítom a vékonyan felszeletelt gombát, amire kevés borsot darálok, majd hozzáadom a kis kockára vágott kápia paprikát, pár percig pirítom majd hozzáadom a kockára vágott bacont és a zöldjével együtt felszeletelt újhagymát.
Pár perc pirítás után hozzáadom a tésztát, az olajbogyót, a felaprított sajtot, paradicsomot és elkeverem.
Végül belekeverem a felaprított bazsalikomot és hidegen tálalom.




Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése