Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 8 adag
1 db padlizsán
2 db cukkini
3-4 db zeller szár
2 db fehér paprika
1 db piros paprika (kaliforniai)
6 db paradicsom
2-3 ek olívaolaj
2 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 szál rozmaring
1 marék bazsalikom
chilipaprika (elhagyható)
1 mk fehér bors
1 dl rozé bor
só
A padlizsánt hosszában negyedelem, a cukkinit felezem, majd mindkettőt felszeletelem, a paprikát kettévágom, majd karikára vágom, a zeller szárat felaprítom, a paradicsomot pár percre forró vízbe mártom, lehúzom a bőrét, majd nyolc felé vágom.
A hagymákat felaprítom, majd a vöröshagymát az olajon megdinsztelem.
Hozzáadom a zeller szárakat és a fokhagymát, pár perc pirítás után rádobom a paprikát, a padlizsánt és a cukkinit, végül a paradicsomot.
Hozzáadom a felaprított rozmaringot, bazsalikomot és csilipaprikát, megszórom fehér borssal, sózom, elkeverem, aláöntöm a bort és sűrűn kevergetve készre főzöm.
Úgy finom, ha nincs teljesen puhára főzve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése