2016. június 5., vasárnap

Fokhagymás puliszka

A puliszkát nem csak natúr, sóba-vízbe lehet elkészíteni, nyugodtan ízesítsük, fűszerezzük bármivel, ami eszünkbe jut. Az alábbi receptet cigánypecsenye mellé szántam köretnek, ezért kiegészítettem kevés apróra vágott füstölt szalonnával, lilahagymával és fokhagymával. Ráadásul a cigánypecsenyére kisütött szalonna (kakastaréj) zsírján, a felszeletelt puliszkák mindkét felét kissé megpirítottam.


Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 4 adag

1 db lilahagyma
4 gerezd fokhagyma
5 dkg füstölt szalonna
25 dkg kukoricadara
7 dl víz
1 tk só
zsír






A vizet sóval, az apróra felkockázott lilahagymával és szalonnával, a zúzott, vagy reszelt fokhagymával forrásig melegítem.
Amikor a víz felforr a kukoricadarát állandó keverés mellett a vízbe szórom, és folyamatosan kavargatva addig főzöm, amíg besűrűsödik.
A tetejét elsimítom és hagyom kihűlni.
Amikor megdermedt, egy lapos tálra, vagy vágólapra borítom, 1-2 cm vastagra felszeletelem.
Egy serpenyőben kevés zsírt hevítek, és a puliszka szeletek mindkét oldalát megpirítom.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése