Elkészítési idő: 180 perc
Hozzávalók: 8 adag
2.5 kg malachús (oldalas)
1 ek őrölt köménymag
1 ek kakukkfű
1 ek rozmaring szárított, morzsolt
1 kávéskanál frissen őrölt színes bors
só ízlés szerint
1 ek zsír
1 fej fokhagyma
3 fej vöröshagyma
Előző nap a húst megtisztítom, a bőrét ujjnyi szélességben, keresztben bevágom, úgy hogy a bőr alatti zsír réteget nem vágom át.
A fűszereket, só nélkül összekeverem, majd a felével bedörzsölöm a malachús bőrös felét úgy, hogy a vágásokba is jusson, majd a maradék fűszeres masszába elkeverek 1 ek. sót, és a húsos oldalát ezzel dörzsölöm be. Ügyelek arra, hogy a bőrös felére ne kerüljön só, mert akkor nem sül ropogósra. Lefóliázom és éjszakára hűtőbe teszem.
Másnap egy magas falú tepsit kizsírozok belerakom a húst.
Körberakom a megtisztított és 3-4 szeletre vágott vöröshagymával, a félbevágott fej fokhagymával, aláöntök 2 dl vizet, lefedem alufóliával, és sütőbe tolom. 200 fokon 2 órát sütöm, majd a fóliát levéve még 50 percet pirítom. Közben párszor meglocsolom a bőrét a kisült zsírral.
Ha elkészült, kiveszem a sütőből, és fél órát pihentetem, majd felszeletelem. Párolt káposztával, sült krumplival tálalom.
Lencsefőzelék sült malac oldalassal |
Sült malac oldalas párolt káposztával, krumplival |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése