2016. január 5., kedd

Tejszínes zöldségleves virslivel

Az ünnepek után a hűtőből előkerült ez meg az felhasználásával készült ez a leves, ami a nagy lakomák után mindig jól esik.


Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók: 8 adag

2 ek kacsazsír
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
5 dkg bacon, szeletelt
3 szál sárgarépa
3 szál fehérrépa
1 fej karfiol
3 db krumpli
2 ek finomliszt
1 kávés kanál pirospaprika
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint só
5 dl tejszín 30 %-os
1-2 ek mustár
1 ek oregano
1 ek lestyán
8 pár virsli

A kacsazsíron megpirítom az apróra vágott hagymát, majd az ugyancsak apróra vágott fokhagymát.
Ezután beleteszem a vékony csíkokra vágott bacont, borssal meghintem és 5 percig pirítom. Időnként megkeverem, majd hozzáadom a kockára vágott sárgarépát, fehérrépát, és fedő alatt puhára párolom.
Rászórom a lisztet, pár percet pirítom, meghintem pirospaprikával, lestyánnal, oregánóval és kevés vízzel simára keverem.
Felöntöm 3 liter vízzel, beleteszem a kockára vágott krumplit, a rózsáira szedett karfiolt, sózom és puhára főzöm.
A tejszínben elkeverem a mustárt, majd a forrásban lévő leveshez adom.
A virslit felkarikázom és egy serpenyőben kevés megforrósított olajon megpirítom, majd a leveshez adom.
Megforralom és tálalom.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése