2016. január 25., hétfő
Karfiolleves csirkehússal
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 8 adag
2 db csirkemell filé
1 db karfiol
3 ek kacsazsír
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 tk őrölt kömény
1 tk kakukkfű, morzsolt
1 kávéskanál cayennebors
3 db burgonya
5 dl főzőtejszín
2 ek keményítő
1 tk kapor, morzsolt
1 tk tárkony, morzsolt
petrezselyemzöld, aprított
só
A húst csíkokra, vagy kockára vágom, karfiolt rózsáira szedem, a nagyobbakat felezem, negyedelem. Krumplit meghámozom, kockára vágom.
A zsíron megdinsztelem az apró kockára vágott vöröshagymát, majd hozzáadom az áttört fokhagymát, pár perc pirítás után rádobom a feldarabolt húst, megszórom őrölt köménnyel, kakukkfűvel, cayenneborssal és a hús kifehéredéséig pirítom. Néha megkeverem.
Felöntöm 2 l vízzel, sózom, hozzáadom a felkockázott krumplit és felforralom.
Ha felforrt, hozzáadom a karfiolt és tetszőleges puhaságúra főzöm.
A tejszínben elkeverem a keményítőt, tárkonyt, kaprot. A leveshez adom, egyet forralok rajta és tálalom, friss petrezselyem zölddel megszórom.
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése