A napokban füstölt makrélát vásároltam egy nagyáruházban, gondoltam kihasználom a nyár utolsó kánikulai rúgásait és egy finom salátát készítek belőle. Annyira jól sikerült, hogy ismétlés lesz, télen, meleg, fűtött lakásban is!
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 4 adag
1/2 fej jégsaláta
10 dkg olívabogyó
1 db sárgadinnye
5 dkg szezámmag
10 dkg füstölt halfilé
1 fej vöröshagyma
1 db citrom leve
1 ek mustár
1 dl olívaolaj
frissen őrölt bors
cukor
só
Az öntethez a vöröshagymát lereszelem. A citromlevet, mustárt és olajat alaposan elkeverem, hozzáadom a hagymát meghintem borssal, ízesítem sóval, cukorral.
A szezámmagot száraz forró serpenyőben világosra pirítom.
A salátát összevágom, vagy apróra tépkedem.
A dinnyét negyedelem, héját levágom, magokat kikaparom és kockára vágom.
A halat apró darabokra tépkedem.
A salátát összekeverem a hallal, olívabogyóval, dinnyével, pirított szezámmaggal és az öntettel.
Tálalásig hűtőben tartom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése