2016. június 26., vasárnap

Rostonsült csirkemell fűszeres sült krumplival

Nyáron, nagy melegben egy jó saláta, egy gyenge sült és egy hideg fröccs.


Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 8 adag

4 db csirkemell filé
2 ek szárnyas fűszerkeverék
3 gerezd fokhagyma
0,5 dl étolaj

körethez:
1,5 kg burgonya
1 ek provanszi fűszerkeverék

olaj a kisütéshez



A csirkehúsból 8 szeletet vágok, a fűszerkeveréket, a zúzott fokhagymát,sót és az étolajat összekeverem, ráöntöm a húsra, összeforgatom és 1-2 órára hűtőbe teszem.
Közben elkészítem a köretet, ehhez sós vízben megfőzöm a megtisztított és kockára vágott krumplit.
Amikor majdnem megfőtt leöntöm a főző vizet és felforrósított olajban szalma sárgára sütöm, majd tálba szedve megszórom a fűszerkeverékkel.
A húst forró serpenyőben mindkét oldalán, erős tűzöm megsütöm és azonnal tálalom.
A fűszeres sült mellé kiválóan passzolt az amerikai káposztasaláta, a coleslaw






Vacsorára, vagy egy könnyű ebédre a sült krumpli nélkül is megfelelő lehet és még melegíteni sem kell.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése