2016. június 6., hétfő

Mediterrán csirkeragu kagylótésztával

Ilyenkor nyár elején, mikor már elég meleg van napközben, jól esik egy paradicsomos tészta, különböző zöldségekkel és kevés, könnyű baromfi hússal. Tudom, nem mindenki gondolja így, a többiek viszont tartsanak velem, erre az igazán könnyű mediterrán tészta ételre!


Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 6 adag

3 db csirkecomb
3 ek olívaolaj
2 db lilahagyma
4 gerezd fokhagyma
2 db sárgarépa
1 db padlizsán
1 db cukkini
1 tk bazsalikom
1 tk kakukkfű
1 ek petrezselyemzöld
5 dl sűrített paradicsom
50 dkg kagylótészta (Conchiglie rigate)
5 dkg reszelt sajt (parmezán)


A combokat lebőrözöm, kicsontozom és a húst mogyorónyi darabokra vágom.
A sárgarépát, padlizsánt, cukkinit és lilahagymát kockára vágom. A fokhagymát lereszelem, vagy fokhagyma présen átnyomom.
Egy edényben, amibe minden belefog férni, megforrósítom az olajat, rádobom a sárgarépát, 5 perc pirítás után hozzáadom a csirke húst, megszórom bazsalikommal, kakukkfűvel és fehéredésig pirítom.
Ezután hozzáadom a lilahagymát, fokhagymát, elkeverem, majd pár perc pirítás után hozzáadom a padlizsánt, cukkinit és 5 percig pirítom.
Végül beleöntöm a paradicsompürét, megsózom, megszórom felaprított petrezselyemzölddel, összeforralom.
Közben enyhén sós vízben kifőzöm a tésztát, nem főzöm teljesen készre, leszűröm és elkeverem a paradicsomos raguval.
Lefedem és 5 percig állni hagyom, ezalatt a tészta magába szívja a hiányzó paradicsomos, zöldséges  nedvességet, amit a ragu eresztett. Párszor átkeverem.
Tálaláskor a tetejét reszelt sajttal megszórom.












2 megjegyzés:

  1. Nagyon gusztusosak a képeid, kérdezném a padlizsán és a cukkini mekkora legyen, mert van kicsi és nagy? Itt mindig eltévedek a db-oknál.
    Amugy nagyon finom lehet és szombaton gyerekeknek, un okáknak megszeretném főzni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, szeretek nem csak finomat főzni, de igyekszem a gusztusos tálalást és a fotózást is minél jobban elsajátítani (mert a szem eszik először!). A méretek nem igazán fontosak, aki zöldségesebben szereti az úgyis többet tesz bele. Nálam a cukkini kb akkora volt mint egy kígyóuborka, a padlizsánban meg nincs nagy méret választék. Remélem tudtam segíteni, sok sikert és jó étvágyat kívánok hozzá!

      Törlés