2016. június 28., kedd

Kapros csirke padlizsánnal

Nyáron illik az ételekhez friss fűszereket adni, de az összes kaprot elhasználtam a kovászos uborkába, így ebbe maradt a szárított, morzsolt változat ( annak is el kell fogyni!). Persze, más lett az íze, mint ha friss kaporral készült volna, de így is elfogyott.


Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 6 adag

6 db csirke comb
1 db padlizsán
3 db paprika
20 dkg szeletelt bacon
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehérbor
1 ek kapor, morzsolt
1 tk édeskömény, őrölt
1 kávéskanál cayenne bors
1 kávéskanál kurkuma
2 ek kacsa zsír
2,5 dl tejszín


A húst lebőrözöm kicsontozom és apró darabokra vágom.
A paprikát kicsumázom és a padlizsánnal együtt kockára vágom.
Egy edényben zsírt forrósítok, megdinsztelem rajta a felaprított vöröshagymát, majd megpirítom rajta a felaprított bacont.
Rádobom a húst, megszórom a fűszerekkel, rászeletelem a fokhagymát, aláöntöm a bort és a hús fehéredéséig pirítom.
Ezután hozzáadom a felaprított  padlizsánt és paprikát, sózom, beleöntöm a tejszínt és fedő alatt 5 percig párolom, majd tálalom.
Párolt rizst vagy kifőtt tésztát kínálok mellé.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése