2016. június 30., csütörtök

Jégsaláta meggyes balzsamecettel

Ezt a salátát rántott hal mellé készítettem, egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Az ízesítéséhez egy korábban vásárolt tokaji bor és balzsamecet válogatásból a meggyes balzsamecetet választottam, de bármilyen balzsamecettel és olajjal elkészíthető.


Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók: 6 adag

1 db jégsaláta
1 db sárgarépa
3 ek natúr napraforgómag
2-3 ek balzsamecet
2-3 ek szőlőmagolaj








A jégsalátát felaprítom, a sárgarépát kis lyukú reszelőn lereszelem,  salátás tálba teszem és elkeverem.
Meglocsolom balzsamecettel, szőlőmagolajjal és elkeverem.
A napraforgómagot egy forró serpenyőben szárazom megpirítom, megvárom amíg meghűl, majd belekeverem a salátába.
Fogyasztásig hűtőben tartom.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése