2016. június 7., kedd

Epres tiramisu

Vasárnapi menü mellé szükség volt valami egyszerű desszertre, amivel felköszönthetjük egyetlen leányunkat születésnapján. Hál' istennek a fiúk gyorsan kitalálták, hogy epres tiramisu legyen. Rendesek voltak, mert bevásároltak hozzá, ráadásul el is készítették, nekem már csak a fényképezés és receptírás maradt.


Elkészítési idő: 35 perc
Hozzávalók: 8 adag

50 dkg mascarpone sajt
5 dl habtejszín (Hulala)
2 csomag vaníliás cukor
2 ek porcukor
60 dkg földieper
25-30 db babapiskóta
2-3 ek eperlekvár
1/2 citrom leve





Megmosom és megtisztítom az epret. 10 darabot félre teszek díszítéshez, a többit feldarabolom, felezem, negyedelem.
A mascarponét elkeverem porcukorral, vaníliás cukorral, hozzáadom a felvert tejszínhabot és a feldarabolt epret.
Óvatosan összeforgatom az egészet.
Egy mély tányérban elkeverem az eperlekvárt, citromlevet és 1-2 dl vizet, ebbe fogom mártogatni a piskótákat rövid ideig.
Egy mély üvegtálba lerakom a megmártott piskóták negyedét, ezt befedem a krém negyedével, és ezt addig ismétlem, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A piskóta sorokat váltakozva, egymásra merőlegesen teszem le, így a szeletelésnél, szebb formát mutat.
A tetejére krémet kenek és a félretett, felezett eperrel díszítem.
2-3 órára hűtőbe teszem, amíg a babapiskóta megereszkedik, ezután könnyen szeletelhető.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése