2015. augusztus 25., kedd

Hortobágyi húsos palacsinta


Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók: 8 fő

palacsintához: (kb. 24 db)
40 dkg rétes liszt
1 db tojás
2 dl natur joghurt
3-4 dl szódavíz, vagy szénsavas ásványvíz
1 csipet só
töltelékhez:
50 dkg maradék pörkölt, vagy sült hús
5 dl tejföl
összeállításhoz:
vaj (tepsi kikenéshez)
zsemlemorzsa (tepsi megszóráshoz)
1 pohár tejföl
5 dkg sajt
2 db paradicsom (elhagyható)

A palacsinta hozzávalóiból tejszín sűrűségű tésztát keverek és kisütöm.
A húst ledarálom, vagy apróra vagdalom és elkeverem a tejföllel, majd egyenletesen elosztva megtöltöm vele a palacsintákat.
Egy megfelelő méretű tepsit, vagy hőálló tálat kivajazok és megszórom zsemlemorzsával.
Két sorban elhelyezem benne a feltekert palacsintákat.
Összekeverem a reszelt sajtot, pörkölt szaftot a tejföllel és meglocsolom vele a tetejét.
Paradicsom szeletekkel díszítem és 200 fokon 20 perc alatt készre sütöm. Ha a teteje kezd pirulni kiveszem és tálalom.




1 megjegyzés:

  1. Én elkészíteném pörköltnwk a húst, amikor teljesen megfőtt, belefőznék egész paradicsomot, hogy savanykás íze legyen, majd hozzáadnám a tejfölt egy kis liszttel kikeverve és azzal is kicsit főzve és azt tekerném bele a palacsintákba. Mivel kedvencem a fokhagyma, magam részére a tetejére tett sajtos telfölbe zúzott fokhagymát kevernék, vagy Karaván sajtot is tennék hozzá rszelve. Egyébként jó kis recept. Gitta

    VálaszTörlés