2015. augusztus 18., kedd

Toszkán csirke csíkok

Az olaszországi utunk során bevásároltam pár olaszos fűszerkeveréket, kiegészítőt, amiből az egyiket egy toszkánai jellegű csirkés étel készítéséhez használtam.


Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 6 adag

5 dkg (Spaghettata Toscana) toszkán fűszerkeverék
2 db csirkemell filé
1 db cukkini
2 gerezd fokhagyma
1 üveg szárított paradicsom olajban (285 g)





A fűszeres tasakon (ami inkább szárított zöldségeket tartalmaz) lévő leírás szerint egy serpenyőben olajat hevítek. Erre a célra a szárított paradicsomon lévő olajat használom, beleszórom a  fűszert, a zúzott fokhagymát és 5 percig kevergetve pirítom, majd felöntöm 1 dl forró vízzel és további 5 percig kavargatom.
A csirke húst vékony csíkokra vágom és a fűszerekhez adom, fehéredésig pirítom.
Hozzáadom az apró kockára vágott cukkinit, megsózom és kevergetve 10 percig pirítom.
A szárított paradicsomot kisebb darabokra vágom, elkeverem a raguval, összemelegítem és tálalom.
Kifőtt tésztára (spagetti, makaróni, hosszú metélt) szedem, reszelt sajtot szórok a tetejére, de anélkül is tálalható.
A fűszerkeverék, amit használtam szárított volt, de friss alkatrészekből is elkészíthető az alábbi segítséggel:
Spaghettata Toscana
Összetevők: sárgarépa, paradicsom, fokhagyma, bazsalikom, póréhagyma (változó arányban)










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése