2015. augusztus 29., szombat

Rákóczi túrós


Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 12 adag

Tésztához:
50 dkg finomliszt
35 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 tasak sütőpor
2 tojássárgája
1/2 pohár tejföl
1 citrom reszelt héja
Töltelékhez:
80 dkg túró
5 ek búzadara
4 tojássárgája
10 dkg cukor
2 tasak vaníliás cukor
sárgabarack lekvár (helyettesíthető ribizli, hecsedli, vagy más lekvárral is)
Tojáshabhoz:
30 dkg porcukor
6 tojásfehérje






A tésztához a sütőporral és sóval elkevert lisztet elmorzsolom a margarinnal, majd a tojássárgájával, kristálycukorral és tejföllel összegyúrom.
A tésztát tepsi méretűre (38x30 cm) nyújtom, és a tepsibe rakom. A tésztát villával megszurkálom és előmelegített sütőben 170 fokon 20 percig elősütöm.
Kiveszem a sütőből, megkenem sárgabarack lekvárral.
Összekeverem a túrótölteléket, és egyenletesen elkenem rajta.
A tojáshabhoz a tojások fehérjéből és cukorból kemény habot verek a túró tetejére kenem.
Az egészet 150 fokos sütőbe teszem és 15-25 percig sütöm, amíg a hab kezd pirulni a tetején.












Klasszikusan sárgabarack lekvárral

Ebben az esetben a túrókrémre kent birsalma lekvárral készült
Hecsedlivel, vagyis csipkebogyó lekvárral


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése