2015. augusztus 16., vasárnap

Lecsó tojással


Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 4 adag

1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek sertészsír
5 dkg füstölt szalonna
1 kg lecsópaprika
50 dkg paradicsom
1 ek cukor
4 db tojás
só ízlés szerint




A füstölt szalonnát felkockázom és zsírjára sütöm, hozzáadom a sertészsírt, majd megpirítom benne a kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
Ha a hagyma üvegesre pirult, hozzáadom a karikára vágott paprikát, megsózom és fedő alatt félig megfőzöm.
Hozzáadom a feldarabolt paradicsomot, ízesítem cukorral, sózom és kissé szétfőzöm benne a paradicsomot.
Egy tálba felütöm a tojásokat, ízlés szerint sózom, elkeverem és a lecsóhoz öntöm. Elkeverem benne és megfőzöm, majd tálalom.
Legjobban friss kenyér illik hozzá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése