2015. augusztus 27., csütörtök

Csicseriborsó saláta


Elkészítési idő: 65 perc
Hozzávalók: 4 adag

50 dkg száraz csicseriborsó
2 db citrom
3 gerezd fokhagyma
1 db lilahagyma
2 db kápia paprika
4 ek olíva olaj
1 csokor metélő hagyma






Előző este a száraz csicseriborsót beáztatom, másnap 1 óra alatt enyhén sós vízben puhára főzöm. Ha elkészült leszűröm, hagyom kihűlni.
Összekeverem az olajat a citromok levével, a sóval, az apróra vágott lilahagymával, metélő hagymával és kápia paprikával, a zúzott fokhagymával.
Hozzáadom a csicseriborsót és alaposan összekeverem. Pár órára hűtőbe teszem.
Lehet enni önmagában, vagy sültek mellé köretként.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése